Wat is bootcamp?

Oorsprong Bootcamp

cropped-d9d83468-0afc-461f-abd2-cf307dd42a37.jpeg

De bootcamp (militair trainingskamp) van heden ten dage, vindt zijn oorsprong in het Amerikaanse leger. Voor zover ik de geschiedenis hiervan terug heb kunnen halen, zijn ooit de oude Grieken er mee begonnen. De Spartanen wel te verstaan. Het bestaan van de Spartanen was ruig en hard , maar vooral ook trots. De wijze waarop zij hun leger trainden, gebeurde middels de agoge methodiek.

Later echter, in de 19e eeuw, zijn het de Amerikanen geweest die deze Spartaanse manier van trainen opnieuw leven hebben ingeblazen bij hun Elite eenheden. De Navy-Seals en US-Marines.

Gebleken is dat soldaten die fysiek èn mentaal fit zijn, beter in staat zijn moeilijke situaties en ontberingen het hoofd te bieden. Zij zijn dus fysiek en mentaal in staat tot het uiterste te gaan en schijnbaar onmogelijke taken uit te voeren. Omdat er in die tijd nog geen trainingsmiddelen waren om deze Elite soldaten te trainen in Combat situaties en om hun fitheid op peil te houden, is er gekeken naar de methodes die de Spartanen hanteerden en hebben deze toegespitst op de huidige situatie(s). De methodiek moest simpel zijn, maar vooral ook overal en op elk tijdstip uit te voeren! Uit deze gedachte is de Bootcamp ontstaan in zijn huidige vorm.

Daar de Spartanen niet met kettlebells, tractorbanden en medicine balls rond hun legeringsgebouwen liepen, maar alleen met hun eigen wapens, uitrusting en misschien nog net een stuk touw, bleek dit dus een zeer geschikte methode.

Heden

72050481_2173408346293377_6207049056431112192_o

Tegenwoordig wordt bootcamp gezien als een manier om je gezondheid mentaal en fysiek op peil te brengen, dan wel te houden. Een gezonde geest in een gezond en fit lichaam, is de beste combinatie die men zich voor kan stellen. Omdat niet iedereen militair is, maar wel fit en gezond wil zijn is bootcamp, hetzij met wat aanpassingen, overgebracht naar de burgermaatschappij en daarbij erg populair geworden.

 

WhatsApp: 06-30 00 34 72
E-mail: info@bootcamphoevelaken.nl 

%d bloggers liken dit: